sreda, 29. oktober 2014

GG Jesenovanje v Čudežni deželi!

Pretekli vikend (24.-26.10.2014) se je GG družina odpravila v temačne gozdove v okolici Pšenka nad Idrijo, kjer smo pobližje ogledali kako izgleda Čudežna dežela in kaj se tam dogaja.


Ko smo prišli do koče, nismo videli nič čudnežnega. Brž smo popili čudežni zvarek, ki nam ga je pripravil čarovnik in že so se nam prikazovala pravljična bitja!


Pričeli smo z zborom in pravili, večer pa zaključili z zbiranjem namigov o morilcu vile.
Bi vi uganili, kdo jo je ubil?


V zgodnjih urah dneva smo vstali in pričeli z učenjem šivanja ter vadbo streljanja z lokom, saj mora biti magični svet vedno pripravljen na napad čarovnice!



Ko je bila tarča že dobro preluknjana, smo se podučili o varni in pravilni uporabi orodja. Teorijo smo uporabili tudi v praksi.




Po napornem delu smo si končno privoščili kosilo in pavzo, medtem pa se je Ata Smrk potepal po gozdu in pojedel nenavadno gobo, zaradi katere je zelo zbolel.
K sreči so mu na pomoč priskočili dobri taborniki, ki so se odpravili na orientacijo in nabrali zdravilne rožice, s katerimi so mu rešili življenje!



Ko je Ata Smrk ozdravel, smo se razdelili v dve skupini. Ena je do konca postavila ogenj, druga pa je  pod okriljem Mojstra lipeta postavljala most. 



Večer smo zaključili s kvizom, ki je odločil, kdo bo po smrti kralja vodil Čudežno kraljestvo, zatem pa smo v družbo GG-jev sprejeli starejše MČ-je.


Zadnje jutro so nas presenetili iz stropa viseči piškoti, ki so nam jih pripravili smrkci, kot zahvalo ker smo rešili Ata Smrka.
Po sladkem presenečenju smo se naučili nekaj več o skici terena in jo skušali tudi narisati.





Konec našega obiska v čudežni deželi se je hitro bližal. Kot pravi taborniki smo za sabo pospravili še kočo in nato napravili skupinsko sliko.


Pot do pravega sveta je bila dolga a ne preveč naporna, tako smo hitro prispeli do Idrije. 


Prispeli smo utrujeni, polni novega znanja in nepozabnih izkušenj.


Spisal in fotografiral: Trdo deblo

Ni komentarjev: