ponedeljek, 6. maj 2013

TABORNIŠKI ŽIV ŽAV

20. aprila smo logaški taborniki obeležili 20-letnico delovanja našega društva!
Da bi malo popestrili praznovanje, smo pred proslavo pripravili zanimive delavnice. Vse skupaj se je pričelo ob 12. uri, ko smo pričeli postavljati delavnice, pionirci pa so postavili dve gugalnici, ki sta bili ves čas v uporabi. Delavnice so se za obiskovalce odprle ob 15.uri, ko smo naš Živ žav odprli z zborom.


Delavnice so vodili Grče, PP-ji in GG-ji. Na njih pa so sodelovali. MČ-ji, njihovi starši in drugi obiskovalci.


Grče so pripravile različne delavnice, na katerih so udeleženci sodelovali in razvijali svoje spretnosti. Metali so podkve na količke, z vlečenjem vrvic so morali spraviti predmet iz ene posode v drugo, zabijali so žeblje ter se igrali »koza klauf.«


PP-ji in GG-ji pa so pripravili veliko zelo raznolikih delavnic. Med njimi so bili A-janje, hoja po vrvi, športne igre, fotoorientacija, score, 20 vprašanj, mölki, glasbeni čokci, itd.


Ena izmed delavnic je bila tudi poslikava obraza, kjer je imel lahko prav vsak v nekaj minutah na licu narisanega kaj taborniškega.


Delavnice so bile polne ves čas in vsak, ki je prišel na Živ žav se je lahko zabaval.


Ob šesti uri se je pričela proslava, ki je potekala kar na licu mesta. Vodil jo je Gojmir Lešnjak - Gojc. Med proslavo so nas nagovorili tudi naš župan Berto Menard, starešina ZTS Jernej Stritih, naš načelnik Luka Nagode in starešina Primož Sedej.


Po proslavi pa smo odšli še na pogostitev na Naklo, kjer nas je že pričakal golaž, čisto na koncu pa smo še malo zapeli ob tabornem ognju.   



Picasa

Ni komentarjev: