petek, 17. april 2015

Taborniške družine v akciji

Ste vedeli, da je med taborniki kar nekaj družin, kjer so taborniki vsaj trije člani v družini? Pri nekaterih gre članstvo iz roda v rod, nekateri pa smo se pridružili (končno) s članstvom naših otrok.

Radi smo koristni, zato smo se družine Hozjan, Hrovatin, Možina in Škvor pretekli vikend odpravili na skrajni zahod naše domovine, na Robidišče. Žled je namreč grdo prizadel te kraje, ker pa je prebivalcev vasice le še peščica, gre čiščenje izredno počasi. Še posebej to velja za pohodne poti, ki so bile napravljene le nekaj let pred tem na pobudo domačinov. Usoda takih krajev je namreč v celoti prepuščena iniciativi posameznikov.

Pa smo se konkretno lotili dela. Fantje so žagali, sekali, čistili in na novo utirali pot proti čezmejni vasici Prosnid, dekleta so predvsem skrbela za lačne želodčke, mali taborniki pa so pod mentorstvom domačinke iz druge strani meje izdelovali dišave, krede, zvezke in še kaj, predvsem pa smo se vsi naužili svežega zraka, nanoreli in nazabavali

A ker slika pove več kot tisoč besed, poročilo še v sliki (foto: Nada Hozjan) in videu (avtor: Mariša Bizjak, RTV Slovenija).



pot je bila neprehodna



 ista pot po koncu 8-urnega šihta


 izdelovanje krede in nadiške gline


Nada v boju s polži na solati :-/


 Kdo je tu novinar?


Mitja v akciji



Vid in Pia pečeta najboljše piškote!


6 ur star žrebiček


Tudi čas za izlet do Nadiže je smo imeli.



 Mitja skoči v Nadižo.






Staša Mesec


Ni komentarjev: