sobota, 1. avgust 2015

Jamboree

Kmalu po koncu taborjenja, se je za štiri srnjake taborniško poletje nadaljevalo v mednarodnih vodah, kajti leto 2015 je spet leto Jamboreeja - svetovnega srečanja tabornikov, ki poteka vsake štiri leta.
Letošnji, že 23-ti po vrsti, poteka v Kirara-hami (Yamaguchi) na Japonskem.


Udeležili smo se ga Pia, Aljaž, Matej in Jure kot udeleženci, ter Vesna kot IST (International serving team - osebje).


Tudi letos je prostor, na katerem poteka Jamboree, ogromen. Z enega konca do drugega človek peš rabi nekje 30-40min (če vmes spregovori še kakšno besedo z drugimi taborniki, pa seveda še več). 

Udeleženci jamboreeja so razdeljeni v vode - da se čim bolje spoznajo z drugimi člani odprave, so vsak v svojem vodu, 4 vodi pa se nato združujejo v celice, v okviru katerih poteka življenje na jamboreeju.


Aljaž in Matej sta člana celice, ki je takole uredila vhod v svoj tabor.


Pravita, da se imata na jamboreeju odlično.

Še preden so prišli do jamboreeja, pa so si člani slovenske odprave ogledali nekaj znamenitosti Japonske.
Aljaž pravi, da ga je do zdaj najbolj navdušila Manga village, kjer so tudi kupili nekaj stripov, Mateja pa so najbolj navdušili nebotičniki v Osaki.

Jure in Pia bivata na drugem koncu Jamboreeja, kjer pa so si prostor organizirali takole.


Jure pravi, da je bilo fajn hodit okrog in spoznavati nove ljudi, še posebej pa si bo zapomnil svetišče Fushimi Inari v Kyotu.


Takole smo v njem pozirali štirje člani IST (Vesna, Maja, Nejc in Sabina).


Pia (ki je takole pozirala v slovenskem predstavitvenem šotoru) Jamboree zajema s polno žlico, in sicer se je pridružila skupini za medije ter sodeluje pri snemanju filma. Pravi, da je bil res kul trenutek, ko je na otvoritvi na odru zagledala slovensko zastavo, uživa pa tudi v bojih s tuši, ki tu in tam vzplametijo med tuširanjem.
V tej vročini ohladitev vsekakor zelo paše!

Otvoritev jamboreeja je bila v sredo, ko nas je zabavala japonska skupina Dadada dan Tenko. Udeležila se je je večina udeležencev jamboreeja, torej skupaj kar 33.000 ljudi (od tega 25.000 udeležencev).
Kako to izgleda?


Tudi panoramski posnetek ne zajame te množice!

Zdaj je jamboree že v polnem teku! Na izbiro je veliko različnih aktivnosti vsi pa prek novih prijateljev spoznavamo tuje kulture in navade tabornikov s celega sveta.
Slovenci smo za letos pripravili delavnico izdelovanja nunalc, ki je tuje tabornike precej pritegnila.




Danes smo se zbudili že v četrti dan jamboreeja, pred nami jih je še šest, potem pa se bodo udeleženci odpravili spoznat domačine, IST pa se bomo počasi odpravili proti domu.
Ko se vrnemo, pa se seveda še enkrat oglasimo in povemo kaj več o naši novi izkušnji.

No name




Ni komentarjev: