četrtek, 29. oktober 2009

Jesenovanje 2009

Medtem ko so se malo starejši taborniki lovili po ulicah Ljubljane, smo se malo mlajši podili po gozdu v okolici Prestranka.

V petek, 23. oktobra, se je 17 GG-jev in 4 njihovi vodniki odpravilo na prvo jesenovanje rodu Srnjak. Vsak dan smo počeli kaj zanimivega - od učenja teoretičnih znanj do osvajanja bolj praktičnih veščin. Seveda pa ni manjkala niti zabava pozno v noč.

Prvi dan je bil posvečen spoznavanju kraja ter pripravi večerje (GG-ji so jo pripravili vodnikom), nato pa še ogledu filma (Zlati kompas).

Za nekatere se je dan s filmom zaključil, za tiste, ki so na jesenovanje prišli brez rutk, pa se je šele začel (nekdo je mogel razrezati čebulo, če pa nismo imeli Magde!).

Približek Magdi je poskusil igrati Ožbej, s pomočjo ostalih pa mu je to kar dobro uspelo!

V soboto dopoldne smo se s polno paro pognali v osvajanje novih znanj. Tu sta nam pomagali Tanja iz RSO (Kranj), ki je imela kratek tečaj prve pomoči, in Vesna iz RS, ki je na očitno zelo dober način povedala nekaj o taborniški zgodovini, saj ni nihče zaspal! :)

Popoldne smo imeli še kratek tečaj orientacije za mlajše GG-je in malo preverjanje znanja orientacije za starejše zelenorutnike. Vse skupaj pa je potekalo pod mojo komando. (Slik, zaradi dolge odsotnosti udeleženih, ni!)

Zvečer je na obisk prišel učitelj Martin Pišlar z osnovne šole 8 talcev, ki nam je od bliže pokazal luno in nam nekaj povedal o zvezdah in planetih.

Za popoln zaključek pa je poskrbel starejši del GG-jev, ki so pripravili sprejem novih članov. Tisti, ki so uspešno opravili preizkuse, so namesto rdečih dobili zelene rutke.

Kljub naporni soboti smo v nedeljo zjutraj zgodaj vstali in se odpravili v gozd izdelovat naravne bivake pod vodstvom Urše in Žana iz RR (Ljubljana), ki sta tudi malo povedala o življenju v naravi in ostalih pionirskih veščinah - lahko so zelo uporabne!

Tole pa je še nov vod GG-jev v vsem svojem sijaju in lepoti.


V vednost tistim GG-jem, ki se niso udeležili jesenovanja: ''Prvega ne pozabiš nikoli!''

Imeli smo se super od prve do zadnje urice in odločili smo se , da drugo leto jesenovanje ponovimo! Uspešne organizacije in sodelovanja otrok pa smo bili veseli tudi vodniki GG.

Za vas uredil in spisal: Lucky Luke

2 komentarja:

jež pravi ...

Zgleda, da ste se meli odlično! Jst bi tud... zakaj nisem več GG :(

Gal Oblak pravi ...

ej hudo :D haha kko sm flokija zvezou xD hh krst je biu tut dobr :D

zdej ma pa Jana Jureš (turšica iz šole) zajebava :D tisto sliko k jez gledam skoz teleskop je pokazala ceumu razredu