ponedeljek, 1. marec 2010

Zimovanje 2010

Kot vsako leto, smo tudi letos imeli zimovanjein sicer med 12. in 16. februarjem smo bili na Kovku nad Ajdovščino. Tema zimovanja je bila Ledena doba, ki se je kar ujela s količino snega.
Na vsakem zimovanju je veselo in zanimivo.
Dobra je tudi hrana, ki jo že nekaj let pripravlja vsem otrokom dobro znana kuharica Magda.

Le koga otroci gledajo...
Seveda pa na zimovanju nismo samo jedli, ampak smo se tudi igrali, kepali, sankali, učili in kot se za zimo spodobi, delali snežene može.

Na vsaki večdnevni akciji je tudi nekaj novih tabornikov, ki jih medse sprejmemo s t.i. krstom. Letos smo za izvedbo sprejema prosili hokejista, ki se sicer nista lepo gledala, ampak do večjih incidentov ni prišlo.
Med zimovanjem pa je potekal tudi pust, ki ga tudi letos nismo izpustili, pa čeprav smo bili brez krofov.
V ledeni dobi je zelo rado zeblo, zato smo se s starejšimi taborniki odpravili v gozd in tam tudi uspešno zakurili ogenj in na njem pa tudi skuhali kosilo.
Na večnevnih akcijah se splete marsikatero prijateljstvo, letos pa so se mostovi pletli tudi z vrvmi (ne samo v naših glavah).
Če smo že v olimpijskem letu, se spodobi, da se tudi taborniki športno udejstvujemo, zato so tudi pri nas potekale zimske olimpiske igre. Žal zasedb iz drugih držav ni bilo zato so vsa odličja ostala v domačih rokah.
Poškodb, zaradi dobrih varnostnih ukrepov, ni bilo. (slika z zaključne podelitve)
S spodnjo skupinsko sliko pa smo pokazali naše navdušenje nad letošnjim zimovanjem....
...ki ga je s pomočjo vodnikov izpeljal zimovodja Jure.

Še z veliko spomini na zimovanje je objavo napisal Lucky Luke!

Ni komentarjev: