sobota, 16. junij 2012

Robinzoni se borimo za naslov DRŽAVNEGA PRVAKA

Včeraj popoldne se je šestčlanska ekipa Robinzonov (Floki, Tomahavk, Lipe, Đuli, Picasa, Tu pa tam) odpravila na državni mnogoboj. Naša predhodnica (Lipe, Tomahavk, Tu pa tam), ki je štartala iz Logatca ob 17.00, nam je zagotovila lep prostorček v senci pod drevesom in tam postavila šotore.
   

 Naš dan se je začel z bujenjem ob 6.00, zaradi razgrete razprave dveh že naspanih tabornikov: Tomahavka in Tu pa tama. Nato se je cela naša skupinica odpravila na iskanje umivalnice, ki je po 20 minutnem iskanju in plezanju čez in pod ograjami vseeno nismo našli.

V zboru nam je glavni sodnik Emil razložil potek temovanja in nas napotil na naloge.


Po zboru smo tekli po opremo za lokostrelstvo in se odpravili na strelišče. Imeli smo majhno smolo zaradi vetra, ki nam je malce zmešal štrene, a smo se kljub temu kar dobro odrezali z dvema v rumeno poleg drugih strelov. Tisti, ki še nismo znali, smo se naučili tudi prešteti vrednost ustreljenih puščic.


Nato so nas napotili na spretnostno nalogo; postavljanje stražnega stolpa, kjer smo najprej 5 minut čakali, da so prišli sodniki, ki so prinesli mankajočo sušico ter jo odžagali na predpisano dolžino. Potem pa smo pričeli z vezanjem. 

 

 Stolp smo zvezali v 02:35, kar je naš rekordni čas, malo pa smo zafrknili postavitev zgornje prečke, ki smo jo kljub pravilni meritvi višine, kasneje zaradi vezanja vrznih vozlov zamaknili navzdol. Takole je sodnik Luka Polc sicer pohvalil naše vezave.


Tako je izgledal pregled opreme pred postavljanjem savice, ki smo jo postavili v 02:37 in podrli v 01:44. Naše ocene so bile dobre.

Trenutno je ekipa na orientaciskem pohodu jutri pa sporočimo naše končne rezultate.

Picasa

Ni komentarjev: