ponedeljek, 23. julij 2012

za zaključek pohodnega tabora

Taborniki smo zdaj že nekaj časa doma in smo se vsi pošteno naspali, vendar vam še vedno dolgujemo nekaj besed o zadnjih dneh, ki smo jih GGji preživeli na poti.
Žal imamo nekaj tehničnih težav, zato nimamo veliko fotografij (držimo pesti, da jih sploh dobimo!).

Drugi dan pohodnega tabora so zaznamovali taki in drugačni izzivi, ki so jih taborniki opravljali v Kobaridu in okoliških vaseh. Na voljo so imeli več možnosti, katere izzive bodo opravili, pa so se odločili sami. Tako so izvedeli recimo, da je podžupanji Kobarida ime Danica Hrast, da imajo najboljši sladoled v slaščičarni Soča in da kepica stane 1€. Naučili so se več narečnih besed, v dar dobili kar nekaj sladoledov in čokolad, izvedeli, kdo je najstarejši prebivalec kraja, kater je najpogostejši priimek v tem okolišu in še in še... 

Poleg tega so opravili tudi več dobrih del, tako so recimo pomagali pospravljati stanovanje, pometali trgovino, pomivali posodo, sprehajali psa, prenašali zaboje... Kaj vse so počeli, so domačini napisali na liste, zraven pa tudi kaj dopisali...


Zvečer smo seveda spet postavili bivake, se naspali in se naslednje jutro odpravili naprej proti Mostu na Soči. Tokrat so GGji na krajši orinetaciji iskali KT na vrisani poti in napisali opis KT. Večinoma so se pri opisih vsi izkazali! :)

Zadnji večer smo si po skupinah skuhali golaž. Naše kuharske spretnosti so se izkazale za zelo različne, vendar smo se vsi najedli, nato pa zadnjo noč spali kar pod milim nebom.

Naslednji dan smo na hitro spakirali in se odpravili na vlak. Še vožnja domov, pica in pa domača postelja.
Mislim, da se bodo vsi GGji in njihovi vodniki strinjali, če napišem, da je za nami še en nepozaben pohodni tabor!
No name

Ni komentarjev: