sobota, 25. april 2009

Za Logatec brez smeti

Taborniki smo se danes pridružili še nekaj logaškim društvom pri čistilni akciji. Ker nas je bilo veliko - kar okrog 40 - smo se razdelili na več skupin. Mlajši smo se lotili čiščenja poti in grmovja na in okrog Sekirice, Ženčka in Tičnice.


Med smetmi, ki jih najdeš med čistilno akcijo, se vedno najde tudi kaj zanimivega. Skupinica na zgornji fotografiji je v bližini skakalnic pod Sekirico našla skico nekoč urejene 50-metrske skakalnice.

Malo starejši so čistili bregove Logaščice od Furlanovega mlina do mosta pri Čamerniku, kjer se je zaradi nedavnih poplav nabralo največ smeti.


Čiščenja Logaščice so se fantje lotili temeljito - tudi s kanujem.


Tak sistem - od zunaj in znotraj - bi bil nujen za celo strugo Logaščice v občini, saj je z brežin vse vrečke in ostalo nesnago nemogoče odstraniti.

To so opazili tudi logaški skavti, ki so imeli prav tako opravka z ogromno plastičnimi vrečkami, ženskimi vložki in drugo navlako ob in v Logaščici za Sončnim logom (fotografiji nam je prijazno odstopil Mitja Hozjan).

Eden od udeležencev čistilne akcije je ponudil dobro idejo, kako bi se lahko ta "vselogaška" čistilna akcija zaključila - s postavitvijo zunanjega korita in pipe pri skakalnicah pod Sekirico, kjer bi se lahko sprehajalci in rekreativci vedno odžejali.

Čopasti Metulj*


Fotografije: Špohtl, Čopasti Metulj, Krilati lev, Dohtar, Jejčk

2 komentarja:

Lucky Luke pravi ...

super fino fajn, zakon ste bli! :D
škoda ker nism bil med vami
upam da se kdo zamislu nad kupom, ki ste ga nabral!!!!

Čopasti Metulj pravi ...

Moram malčk pohvalt - naše čistilne akcije sta se poleg staršev naših tabornikov udeležila tudi direktor Komunalnega podjetja Logatec Igor Petek in predstavnik fotoBLOGatca :) Jejčk, tako da je naš kanu zvezda tudi na http://logatec.blogspot.com/2009/04/sobotasaturday-25-04-2009-posneto-danes.html